torsdag den 4. august 2011

John Lasseter: Vis mig dit klædeskab

John Lasseter er kendt for at være Pixar-høvdingen bag "Toy Story", "Græs-rødderne", "Biler" og senest "Biler 2", som har dansk biografpremiere i dag:Næsten lige så kendt er Lasseter for at være chefen, der sværger til hawaiiskjorten som beklædningsgenstand. Han ejer over tusind forskellige spraglede skjorter med tryk, hvoraf 374 er i "aktiv rotation". Det er mere end en skjorte til hver dag i kalenderåret.

De fleste af Lasseters tekstiler bærer specialfremstillede designs, og han vælger tøj hver morgen ud fra, hvilket tema hans arbejde lægger op til netop dén dag. Da jeg mødte Lasseter i Cannes, hvor "OP" havde verdenspremiere i 2009, lignede han en omvandrende reklame for Pixars bagkatalog. Spændt ud over hans torso var en collage af farverige, fransksprogede logoer for samtlige af selskabets film til dato: "Là-Haut", "Les Indestructibles", "1001 Pattes" osv.

Kun én journalist har fået lov at stikke snuden i John Lasseters bugnende garderobeskab. Peter Hartlaub fra San Francisco Chronicle troppede op hos familien Lasseter den 1. april i år og fik en guidet rundvisning i skjortesamlingen.

Bemærk datoen: Den kommer til at spille en afgørende rolle i indslagets ubetalelige anden halvdel.En passant var Lasseter så venlig at signere denne skønne koncepttegning fra "Monsters, Inc.", kreeret af Geofwee Boedoe, da jeg traf Pixar-slænget i Cannes:Læs meget mere om John Lasseter i "Jakob Stegelmanns Troldspejlet – Den Store Troldspejlsbog" fra forlaget Carlsen.

> Troldspejlets Jakob Stegelmann fortæller om sit besøg hos Pixar (fra Ekko)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar