tirsdag den 30. november 2010

Leslie Nielsen 1926-2010

I søndags, 28. november, slap 84-årige Leslie Nielsen sin sidste vind.


For at mindes den canadiske skuespiller og spoof-specialist (hvis danske bedstefar vi er forpligtet til at nævne i en bisætning) har jeg gravet i VHS-arkiverne og fundet et obskurt, men meget underholdende dokumentarprogram frem.

Titlen er "Laughing Matters", og jeg ved desværre ikke mere om programmet, end at TV 2 sendte det omkring 1993 under navnet "Helt til grin – med Leslie Nielsen".

I udsendelsen causerer filmkomikkens små og store ånder (bl.a. Gene Wilder, Carl Reiner, Mike Myers) over, hvorfor nogle ting er sjove på film, mens andre overhovedet ikke er det.

Udsendelsens vært, Leslie Nielsen, får også lov at præsentere Zucker-Abrahams-Zuckers ti gyldne regler for filmkomik, som en synligt kamera-uvant David Zucker redegør for i detaljer.

Her er mit sammendrag af klippene med Leslie Nielsen og David Zucker: "En tåbes guide til filmlystspil".Note for nybegyndere: David Zucker er en tredjedel af instruktørtrioen ZAZ, der i 1980'erne gav træmanden Leslie Nielsen en ny karriere som deadpan-komiker i "Højt at flyve", "Høj pistolføring" og tv-serien "Police Squad!". Og ja – Zucker og Nielsen springer regel seks og syv over. Det er en vits ...

> Find fem fejl i "Højt at flyve"

Ingen kommentarer:

Send en kommentar