Mere om Brie (Brian Iskov)

Brian Iskov | foto © Carsten Seidel

Jeg – Brian Iskov, også kaldet Brie – har arbejdet freelance som kulturjournalist, forfatter, redaktør og filmanmelder siden 2000.

Særlige interesseområder
  • James Bond/Agent 007
  • tv-julekalenderserier (DR)
  • udenlandske spillefilm optaget i København
  • animation
  • norsk filmhistorie

Journalist

Du kan have set min byline i Politiken, WeekendavisenBerlingske Tidende, Børsen, Dagbladenes Bureau, Morgenavisen Jyllands-Posten, Information, Urban, Filmmagasinet Ekko, Soundvenue MagazineGEAR, Ud & Se, M!, ALT for damerne, Scanorama, T3, Tidsskriftet FILM (DFI), Total Film, TJECK Magazine, Ekstra Bladet, Magasinet Tryghed, Brief Nordea Private Banking Magazine, Tændt, Brygmagasinet, Scope.dk og AOK.dk.

Jeg har desuden bidraget til pressematerialet på filmene "Eksperimentet" (2010) og "Dirch" (2011) samt leveret tv-indslag til DR's "Troldspejlet" (2011 og 2013).

Og så har jeg været med til at uddele den årlige Bodil-pris siden 2011 som medlem af Danske Filmkritikere (tidl. Filmmedarbejderforeningen).

James Bond-ekspert

Oktober 2015 grundlagde jeg det uofficielle danske James Bond 007-fanarkiv, James BondORama.dk.

James Bond•O•Rama.dk følger 007-fænomenet set med danske øjne. Siden indeholder både sjældent arkivmateriale på dansk og engelsk samt eksklusive artikler, interviews, reportager og anmeldelser.

Jeg har været glødende James Bond 007-entusiast siden syvårsalderen og har behandlet emnet indgående i diverse medier siden 1995. Jeg kan også bestilles til at holde det illustrerede foredrag "Agent 007 til tiden: James Bond contra virkeligheden".

Julekalenderekspert

I min egenskab af ekspert i DR's tv-julekalendere var jeg i 2008 programmedarbejder på dvd'en "Julenes Jul" (DR Multimedie), hvor jeg udvalgte arkivklip fra gamle julekalenderserier. Jeg var desuden redaktør for lågebillederne til Børnenes U-landskalender samme år.
I 2012, som var jubilæumsåret for DR's "Børnenes Julekalender", holdt jeg for første gang mit foredrag om tv-julekalendere.
I 2013 og 2014 var jeg ekstern konsulent på DR's store julekalenderudstilling i hhv. Koldinghus og Den Gamle By.
Jeg har været i studiet hos bl.a. P3, Radio 24/7 og DR's "Aftenshowet" som julekalenderkender.

Podcastvært/tilrettelægger

Du kan også have hørt mig levere filmnyheder, interviewe stjerner, nørde Oscar-priser eller bare sludre om kap med Casper Christensen og Jesper Grubb Laursen i de populære podcasts fra Filmnørdens Hjørne.

Oversætter og typesætter

Siden 2012 har jeg oversat fagbøger for forlaget Alvilda. Fra 2013 også oversættelse, opsætning og korrekturlæsning for Egmont Kids Nordic. Herunder et lille udvalg (du kan se den fulde liste her):

Forfatter

Måske har du endda købt en af mine egne bøger hos din lokale papirpusher, på nettet eller i Kvickly:

Diverse

Endelig har jeg produceret en håndtegnet animationsfilm på Danmarks Designskole i 1999 og lavet webcasts fra filmfestivalerne i Cannes og Venedig. Desuden har jeg klippet og tilrettelagt egne videointerviews med stjerner som Charlize Theron og Martin Freeman. Her er et udvalg:

Kontaktinfo
Mail: brie [AT] brygge [DOT] dk
Mobil: +45 5190 2612
Skype: superbrie

Brian Iskov på LinkedIn
http://www.linkedin.com/in/brianiskov

Medlem af Dansk Journalistforbund og Danske Filmkritikere (tidligere Filmmedarbejderforeningen)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar