tirsdag den 5. april 2011

Bries Blog-O-Rama 1 år: Med Lara Croft i Tivoli

I sidste uge, 27. marts 2011, rundede Bries Blog-O-Rama sin 1-års dag. Et kig på besøgstallene fra det første år røber, at nogle af bloggens mest populære indlæg har været:

Lige under top 5 finder jeg, til min egen overraskelse, mit interview med den ellers temmelig ukendte instruktør Simon West. Han stod bag den første "Tomb Raider"-film, som ikke just var noget at prale af. Så mon ikke det er Lara Croft, her i Angelina Jolies skikkelse, som har lokket brugerne til?


I så fald diverterer Bries Blog-O-Rama skyndsomst med endnu mere "Tomb Raider" som en lille fødselsdagsgave til alle jer derude. Nemlig den sande historie om dengang, jeg mødte Lara Croft i Tivoli og tog hende med op i rutsjebanen ...

God læselyst og tusind tak for jeres støtte – jeg håber, I alle vil anbefale Bries Blog-O-Rama til jeres filmglade venner, så bloggen kan fejre to års fødselsdag på samme tid i 2012!


INTERVIEW MED TOMB RAIDER-MODELLEN KARIMA ADEBIBE:
Med Lara Croft i Tivoli
Brian Iskov i TJECK Magazine #177, august 2006

– Vildt!! Skal du møde Angelina Jolie i Tivoli?!
– Nej, hun hedder vist Karina et-eller-andet.
– Er det så hende, som skal spille med i den næste ”Tomb Raider”-film?
– Nah, jeg tror, hun har stået model til Lara i det nye spil. Eller sådan noget. Hun ser i hvert fald anderledes ud på plakaterne, end hun plejer ...

TJECKs reporter får masser af misundelige forespørgsler, da han fortæller, at mandagen er sat af til en tur i forlystelseshaven med selveste Lara Croft. Men hvordan fa’en er det lige, Karima Adebibe passer ind i billedet?
Det nemmeste er vel at spørge hende ligeud.

– Jeg er modellen for det syvende spil i rækken, ”Tomb Raider: Legend”. Eidos Interactive, som har skabt ”Tomb Raider”, har altid haft en model, som lignede Lara Croft, til at promovere de forskellige spil i serien. Det særlige ved mig er, at Eidos vil prøve at forme mig til at blive Lara Croft. Hvor de andre piger bare var modeller, bliver jeg skolet i alle de ting, Lara kan i spillet. Jeg har haft timer i sprogbrug, holdning og etikette. Jeg har skudt til måls, kørt på motorcykel, fløjet stunt-helikopter og lært nærkamp. Jeg har fået undervisning af SAS-styrkerne. I morgen skal jeg ud på en forhindringsbane – det glæder jeg mig til.


Karima har brugt det meste af dagen på at lave interview. Hun trækker i Lara-kostumet med læderrygsæk, pistolbælte og shorts, får et par dup med pudderkvasten, bliver fotograferet, tager Lara-kostumet af igen. Det tager laaaang tid hver gang. Sådan en eftermiddag må ubetinget høre til det kedeligste ved at være Lara Croft. Derfor har TJECK tænkt sig at tage Karima med ud i haven efter interviewet. Det skal nok blive sjovt.

– Min overlevelsestræning foregik hos den britiske hær, hvor jeg havde en specialist til rådighed inden for hvert eneste område. Én viste mig nærkampsteknikker. En anden lærte mig at klatre. Jeg har også rapellet og prøvet en ”flying fox”, hvor man hægter sig fast på en stålwire og glider ud over afgrunden, ligesom Lara gør i spillet. Det var fedt. Så var der helikopterkurset, der gik ud på, at en professionel stuntpilot viste mig, hvordan man letter, cirkler rundt, flyver sidelæns, gemmer sig bag nogle træer, stiger og falder lodret. Jeg havde det rimelig skidt bagefter, det kan jeg love dig for.

Kan du så flyve helikopter nu, eller kan du bare efterligne én, der kan?
– Det sidste. Men jeg regner med snart at tage flyvelektioner.
Laras gymnastiske evner skulle efter sigende være på olympisk niveau.
– Jamen, jeg er også enormt fleksibel. Jeg har danset jazz, step, ballet og moderne, siden jeg var helt lille. Jeg kan både gå i spagat og i bro.
Kan du også holde vejret rigtig længe under vand?
– Ja, det kan jeg faktisk! Måske jeg bare skulle tage navneforandring til Lara Croft, ha ha!Karima vender sig og sludrer entusiastisk med sin assistent om, hvordan hun begynder at ligne Lara mere og mere for hver dag, der går. TJECK er nu ikke overbevist om, at Ms. Croft ville få kvalme af et par fikse manøvrer i en helikopter.

Fra toppen af Tivolis koncertsal, hvor vi sidder, kan vi kigge direkte over på forlystelseshavens nyeste torturmaskine. Verdens højeste karrusel, som en eller anden person med syg sans for humor har givet det fredelige navn ”Himmelskibet”. Desværre er åbningen blevet udskudt en uge, så dén får vi ikke lov til at prøve. Måske et skydetelt – så kan vi se, om Karima virkelig er lige så dygtig som hende spilfiguren.

Findes der slet ikke nogle punkter, hvor du er helt anderledes end Lara?
– Lad mig se ... Mine fortrin er ikke så store som hendes.
Ellers ville de vel også bare være i vejen med al den action.
– Ikke rigtig. Jeg tror, Lara har en god bh. Det har jeg i hvert fald. Den er af latex, og den støtter supergodt. Selvfølgelig har Lara også sådan en, så hun kan fuldføre sine missioner.
Er dit brystmål virkelig den eneste forskel?
– Hmmmm, det tror jeg. Debbie, hvad er der ellers af forskelle?
– Du er ægte, kommenterer assistenten tørt.

TJECK kan godt få øje på en anden forskel. Ifølge den officielle ”biografi” er Lara 178 cm høj, nøjagtig ligesom TJECKs reporter. Karima Adebibe bliver et halvt hoved lavere, når hun sparker sine speciallavede New Rock-støvler af fusserne. Men ellers er det ikke svært at se, hvorfor hun er blevet valgt som den virkelige Lara Croft. Måske ligner hun ikke forbilledet hundrede procent, men ligesom Lara hører hun til undtagelserne, der bekræfter fordommene om, at britiske piger generelt ikke er verdens mest attraktive.


Bliver du genkendt på gaden?
– En lille smule i London, for eksempel på min lokale metrostation. Forleden var jeg med min mor i Brighton ude ved kysten, og bag os sad en fransk familie og spiste frokost. De hviskede hele tiden til hinanden og gloede på mig. Så sagde min mor: ”De har garanteret set dig i det franske tv-show, du var gæst i for nylig!”. Det var meget underligt. Men ellers sker det ikke så tit, for når jeg er i aviserne, er det altid som Lara, og til hverdag ser jeg ikke helt ligesådan ud. Min makeup er ikke altid så perfekt, som den er i dag!

Hvornår fik du at vide, at du var blevet valgt som den nye Lara Croft?
– Sidst i november [2005]. Jeg har trænet intenst lige op til den 14. februar, hvor nyheden blev offentliggjort. Det er i øvrigt også Laras fødselsdag. Da jeg fik at vide, jeg var den nye Lara Croft, var jeg ikke helt i form. Jeg var lidt større, end jeg burde være, så jeg brugte en del tid på at smide nogle kilo, så jeg kunne klemme mig ned i de her ultrakorte shorts – som nu passer mig perfekt!
Er de rare at have på?
– Øhmmm ... de ser godt ud. Det er lige meget, om de er behagelige. Hvad gør man ikke i forfængelighedens navn!

Nok snak. Nu vil vi se noget action. En af de få discipliner, Karima ikke har prøvet kræfter med i sit omfattende Lara-program, er bueskydning – og TJECK ved tilfældigvis, hvor man kan skyde til måls med flitsbue i Tivoli. Dumdristigt udfordrer TJECK Karima til duel. Det kommer jeg hurtigt til at fortryde.
Selv om Karima ikke har haft et pilekogger i hænderne, siden hun var ti år, udviser hun langt mere elegance end TJECKs reporter, som fumler hjælpeløst med buestrengen og konsekvent rammer den forkerte målskive, når det en sjælden gang lykkes at sende pilen i den rigtige retning.
1-0 til Karima. Men eftermiddagen er ikke slut endnu.


Får du overhovedet oplevet noget, når du besøger andre lande som Lara Croft?
– Jeg håber, tempoet bliver sat lidt ned nu, hvor vi har overstået den første fase. Det er fedest, når vi får lov at besøge steder, der har noget anderledes at byde på. Nu sidder vi for eksempel i Tivoli, hvilket jeg synes er en rigtig sød ide. Jeg har allerede prøvet en af forlystelserne. Det skulle vist være en af de ældste i verden.
Rutsjebanen? Det er en klassiker.
– Den er SÅ sjov. Jeg begyndte at skrige, da jeg sad i vognen, og så tog de selvfølgelig et fuldstændig åndssvagt billede af mig. Jeg vil prøve den igen!!!

Som sagt, så gjort. TJECK tager Karima med op i Tivolis rutsjebane, hvor den seje Lara Croft pludselig forvandles til en glad, lille pige. Juhuuuuuuu, råber hun og opfordrer alle til at lave V-tegn til de blitzende kameraer, mens vi suser forbi.
Har du prøvet Dæmonen? spørger TJECK bagefter og peger over på det helvedesrøde monster med tre loops. Det meget lidt Lara Croft-agtige svar falder prompte:
– Niks. Den sætter jeg ikke mine ben i!!SIDSTE NYT: En reboot af Tomb Raider-filmene skulle være på vej i 2013. Det bliver sandsynligvis en oprindelseshistorie om den unge Lara Crofts meritter. Hvem der skal overtage Angelina Jolies hotpants, er dog endnu uvist:

> Hollywood Reporter: 'Tomb Raider's Lara Croft to get reboot

Ingen kommentarer:

Send en kommentar