fredag den 2. juli 2010

"50 First Dates": Kunsten at instruere en hvalros

Aftenens fredagsfilm på DR 1 og DR HD er "50 First Dates" (2004). Adam Sandler leverer komikken, og Drew Barrymore står for romantikken – men det er hvalrossen Jocko, der løber med opmærksomheden.

Et gammelt Hollywood-råd siger ellers, at man aldrig skal arbejde med dyr og børn. I ”50 First Dates” gjorde instruktøren Peter Segal begge dele.
– Ja, det var ret vildt. Faktisk var børnene nemmest at have med at gøre. Det var meget usædvanligt at skulle instruere en hvalros, erkendte Segal, da jeg mødte ham i London i 2004.

– Hvalrosser ser dårligt, så de kommunikerer ved at sniffe dig fra top til tå. Mit hjerte frøs til is, og det blev ikke bedre af, at dyrets træner stod og råbte: ”Hvad du end gør, så STÅ STILLE! Den kan LUGTE FRYGT!”.

Man skal heller ikke stille sig imellem hvalrossen og bassinet, lærte Segal under optagelserne.
– Hvis dyret bliver skræmt eller skal fodres, så kan det ikke gå hurtigt nok med at komme i vandet, og så river hvalrossen dig med, hvis du står i vejen. Selv om den er meget blid, vejer den altså et ton! Så jeg var hundeangst, men Drew Barrymore var vild med vores hvalros. Hun krammede og kyssede den dagen lang.Hvalrossen tegner sig også for, hvad der må være tænkt som the money shot i "50 First Dates", da det fede dyr ørler ud over en sagesløs dyrepasser (spillet af Lusia Strus).
– Vi brugte yoghurt som hvalrosbræk. Først prøvede vi med fiskeindvolde, men det var simpelthen for ulækkert, afslørede Peter Segal.

Den unge sælhan, som dengang var ni år, holder normalt til i dyreparken Six Flags. Så hvis du nogensinde kommer forbi San Vallejo i Californien, skal du bare hilse ...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar