fredag den 13. april 2012

CPH PIX 2012: Guide

Fjerde årgang af den københavnske filmfestival CPH PIX er nu i gang. Fra torsdag den 12. til søndag den 29. april 2012 kan man gå på opdagelse blandt de cirka 150 film og særarrangementer, der fylder det digre program.


Sammen med Casper og Jesper fra Filmnørdens Hjørne har jeg forsøgt at plukke nogle interessante titler ud af PIX-programmet. Selv om udvalget selvfølgelig kun repræsenterer et lille hjørne af, hvad man kan opleve på årets CPH PIX, kan vores gennemgang forhåbentlig give lidt inspiration til de næste sytten dages festivalplanlægning.

Lyt til PIX-casten her eller direkte på filmnoerden.dk:


Nedenfor har jeg samlet trailere til nogle af de PIX-titler, som vi i Filmnørdens Hjørnes podcast 57 giver en anbefaling med på vejen i form af et anerkendende 'ding' fra Caspers soundboard.

Vi ses til CPH PIX 2012 – god filmjagt og ditto fornøjelse!THRILLS & KILLS:
Gantz
(Shinsuke Sato, Japan 2011)
Ingen CPH PIX er komplet uden japanske genrebøjninger, og i årgang 2012 fremstår den todelte blockbuster 'Gantz' som et af hovednumrene med sin flotte hybrid af sci-fi, fantasy og superheltetemaer. Ikke nær så voldelig og bizar som sit mangaforlæg, men stadig meget underholdende.
Begge "Gantz"-film vises på CPH PIX søndag 15. og fredag 27. april.Gantz: Perfect Answer
(Shinsuke Sato, Japan 2011)Sleep Tight
(Mientras duermes / Jaume Balagueró, Spanien 2011)
Særdeles vellykket psykologisk thriller, der elegant forløser sin spændende grundidé med en Hitchcock'sk understrøm af sort humor. Luis Tosar imponerer i hovedrollen som den kronisk ulykkelige vicevært, der sniger sig ind i opgangens lejligheder for at gøre beboernes liv lige så triste som sit eget!
"Sleep Tight" vises på CPH PIX mandag 16. og mandag 23. april.The Raid: Redemption
(Gareth Huw Evans, Indonesien 2011)
Hypen er usædvanlig stærk omkring "The Raid: Redemption", og der er lagt op til virtuos voldsaction af den gamle skole, når en enlig politimand går i clinch med et højhus fuld af gangstere. Bang, værsgo!
"The Raid: Redemption" vises på CPH PIX onsdag 18., tirsdag 24. og onsdag 25. april.LO-FI SCI-FI:
Carré blanc
(Jean-Baptiste Léonetti, Frankrig m.fl. 2011)
Anbefalet af Jesper Grubb Laursen fra Filmnørdens Hjørne – hvorfor kan du høre i podcasten!
"Carré blanc" vises på CPH PIX søndag 22., mandag 23. og torsdag 26. april.AMERICAN INDIES:
Corman's World: Exploits of a Hollywood Rebel
(Alex Stapleton, USA 2011)
Den 86-årige og stadig aktive B-filmmaestro Roger Corman portrætteres gennem interviews og klip fra hans mere end 380 (!) værker. Dertil kommer røverhistorier fra hans utallige berømte lærlinge, bl.a. Martin Scorsese, Ron Howard, Jonathan Demme og en i særklasse veloplagt Jack Nicholson. En festlig dokumentar for alle fans af kulørt ramasjang.
"Corman's World" vises på CPH PIX fredag 13. og lørdag 21. april.NORTHERN LIGHTS:
Babycall
(Pål Sletaune, Norge 2011)
En ængstelig hønemor og hendes otteårige søn plages af uforklarlige lyde og syner i deres nye lejlighed. Historien er en smule gennemsigtig, og som helhed er det psykologiske gys ikke på højde med instruktørens forrige, "Next Door", men Noomi Rapace er vanligt intens og seværdig i sin første hovedrolle siden Millennium-trilogien.
"Babycall" vises på CPH PIX torsdag 19. og søndag 23. april.

PIX SPECIALS:
Bullhead
(Rundskop / Michaël R. Roskam, Belgien 2011)
Sidste års overraskende oscarkandidat fra Belgien er en fængslende sag om den steroidpumpede gårdmedhjælper Jacky, der tvinges til at konfrontere den hændelse i sin fortid, han allerhelst vil glemme. Den uforudsigelige handling, der stritter i lidt vel mange retninger, forankres solidt af Matthias Schoenaerts' glødende spil i hovedrollen.
"Bullhead" vises på CPH PIX til og med lørdag 14. april.> Læs også min artikel om PIX-konkurrencen Movie Battle 2012, hvor danske undergrundsinstruktører dyster på kortfilm inden for en udvalgt genre. I år gælder det "supernatural horror".

Movie Battle-finalen finder sted i Palads onsdag den 18. april, og samtlige indsendte film kan ses i Husets Biograf 19.-21. april.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar