fredag den 18. juni 2010

Filmplakater #2: Ufrivillige tvillinger

Som man kan se på de næsten identiske plakater til "Killers" og "Overscoring", er det sjældent opfindsomheden, der plager motiverne i biografernes lyskasser.

For marketingcheferne i Hollywood har tendens til at udpine den samme håndfuld faste designskabeloner, hver gang de planlægger en annoncekampagne. Resultatet er en overflod af uinspirerede filmplakater, som er næsten umulige at skelne fra hinanden.

I torsdagens artikel i Politiken (17. juni) opstillede jeg en række eksempler på siamesiske tvillingeplakater. Her er et par af dem:
Men der findes mange flere tilfælde af mere eller mindre ufrivillige spejlinger:

True Blood teaserJennifer's Body teaserThe Last SongThe Notebook


Endelig kan man en sjælden gang opleve, hvordan to ellers ganske urelaterede filmplakater indgår i spøjs dialog med hinanden:


Dette tema skylder i øvrigt en stor tak til Filmnørden, der gjorde mig opmærksom på ligheden mellem plakaterne til "Killers" og "Overscoring".

Giv også en hånd til websitet The FontFeed samt YouTube-brugeren orkaan, som til dato har sammensat hele fem montager af tvillingeplakater.

Her er den første i rækken:Kommer snart på BRIES BLOG-O-RAMA: Hvordan filmplakater fuldstændig kan skifte mening, hvis man blot ændrer ét bogstav i titlen ...!

< #1: Komedieplakater
> #3: One Letter Off
> #4: One Letter Off – med dyr
> #5: Ny minimalisme
> #6: Key Art Awards

Ingen kommentarer:

Send en kommentar