fredag den 22. december 2017

MED DANSK TALE: Podcast-premiere og crowdfunding!MED DANSK TALE: EN PODCAST OM OG MED STEMMERNE FRA DIN BARNDOMS TEGNEFILM OG TV

Vi husker dem alle fra vores barndom. Alligevel er de danske stemmer i tegnefilm og tv et ubeskrevet hjørne af vores kulturhistorie. Men det vil podcastserien MED DANSK TALE lave om på.

Her får du for første gang hele historien om dubbing i Danmark – fortalt af flere af de stemmer, der var med til skabe minderne. Fra de første Disneyfilm i 1930’erne over monopolfjernsynets speakere til nutidens skuespilstjerner.

MED DANSK TALE er bygget op omkring nye interviews med kendte skuespillere og filmfolk, som deler ud af anekdoter og viden om stemmeskuespillets svære og sjove kunst. Første afsnit kan høres nu, kvit og frit, på meddansktale.blogspot.dk og soundcloud.com/meddansktale.

Podcasten er til alle, der interesserer sig for animation, skuespil, sprog, oversættelse og/eller dansk kultur- og filmhistorie. Kort sagt til enhver, der stadig husker den gode replik fra barndommens yndlingstegnefilm eller synger med på “Disneys Juleshow”!

Kopier dette link ind i søgefeltet på din podcastapp for at høre MED DANSK TALE på mobilen:
http://feeds.soundcloud.com/users/soundcloud:users:314973706/sounds.rss


I første afsnit af MED DANSK TALE:

Anders og Brian kommer vidt omkring, når vi forsøger at svare på spørgsmålet: HVAD ER DUBBING? Hvorfor lægger man nye stemmer på alle film i nogen lande, men ikke andre?

Heldigvis har vi den kvikke og skarpe Kirsten Marie Øveraas på besøg i studiet. Hun ved nemlig alt om de mange forskellige afarter og discipliner inden for dubbing, og hun fortæller gerne om dem.

I vores første afsnit kan du bl.a. høre eksempler på The Julekalender på norsk og finsk, Gøg og Gokke på spansk, Die Hard på seks sprog - og en herlig anekdote fra selveste Morten Grunwald om Olsen Banden i Østtyskland.

To af podcastens faste gæster hjælper os med at indkredse den gode indtalings særlige, magiske kraft. Skuespilleren Lars Thiesgaard, kendt som bl.a. Grisling, Pumba og Sortepers danske stemme, og nørdkongen Jakob Stegelmann, der til daglig er redaktør på DR's "Troldspejlet", "Disney Sjov" og "Disneys Juleshow".

Og husk: Hvis du gerne vil høre mere, så besøg vores crowdfunding på booomerang.dk og støt produktionen af de kommende ni afsnit med et bidrag!

Kampagnen kører fra 22. december 2017 til 5. februar 2018, begge dage inklusive:

Støt MED DANSK TALE på boooomerang.dk


FØLG MED DANSK TALE:
meddansktale.blogspot.com
facebook.dk/meddansktale
twitter.com/meddansktale
soundcloud.com/meddansktale
vimeo.com/meddansktale

> Se credits og fuld indholdsfortegnelse til afsnit 1 på meddansktale.blogspot.com

Ingen kommentarer:

Send en kommentar