tirsdag den 5. oktober 2010

Den store Troldspejlsbog - i butikkerne nu!


I dag udkommer "Jakob Stegelmanns Troldspejlet - den store Troldspejlsbog af Brian Iskov" på forlaget Carlsen.

> Smugkig på Troldspejlsbogen

Årets julegave til nørder i alle aldre kan købes i enhver respektabel boghandel samt gennem følgende netbutikker:

> Fantask
> Faraos Cigarer – OBS! Sælger også bogen signeret
> Gad
> Lindhardt & Ringhof
> Saxo.com
> William Dam

Anmeldelser af "Den store Troldspejlsbog" (opdateres løbende):

> Politiken, ♥♥♥♥♥♥: "Sprænglærd viden om kulturindustriens højt elskede figurer, indbydende og kulørt sat op ... [Forfatteren er] hermed indstillet til dronningens fortjenstmedalje ... eller i hvert fald et kvart kilo medaljer af Grønspættekorpsets de fineste!" (Søren Vinterberg)
> Weekendavisen, uden stjerner: "Troldspejlet som bog er en rigtig god idé ... Udover en masse spændende tekst indeholder bogen også hundredvis af flotte og sjove billeder. Det er guf for fantasifulde børn og alle voksne, som godt tør lege og være lidt nørdede." (Nikolaj Mangurten Lassen)
> Morgenavisen Jyllands-Posten, 5/6 stjerner: "Imponerende overblik og [...] sproglig veloplagthed. Og ikke mindst rummer bogen den samme ivrige fortælleglæde som tv-programmet." (Nanna Frank Rasmussen)
> Urban, uden stjerner: "Hvis man bare har en lille smule barn i sig endnu, så er 'Den store Troldspejlsbog' ganske uundværlig ... Mange timers læsning for både børn og voksne." (Lisbeth Svalgaard)
> Geek Culture, 5/6 stjerner: "Den Store Troldspejlsbog er præcist så god, som tv-udsendelsen er det ... Bogen har den vægt, Wikipedia aldrig kan få ... Det er en fryd at bladre igennem bogen, der vitterligt er spækket med information, billeder og faktabokse." (Peter Koch)
> OnFilm, 5/6 stjerner: "[Fortalt] med lune, skarpe, seriøse og humoristiske takter og med et letforståeligt sprog ... en afsindig anbefalelsesværdig bog." (Jan Schmidt)
> Nummer 9, 4/5 stjerner: "Brian Iskovs lystvandring gennem DR-programmets kulørte kulturunivers er en nørdet og veloplagt fornøjelse ... Bogens tone er fornemt kongenial med programmets, og Iskov har et godt blik for de sigende anekdoter ..." (Erik Barkman)
> Seriejournalen, 4/6 stjerner: "Den store Troldspejlsbog er en god julegave til alle os, der stadig har barnet i behold." (Berti Stravonsky)
> Dansk Donaldist-Forening, uden stjerne: "Programmets korte sendetid levner sjældent mulighed for uddybende forklaringer og faktaopremsninger. Det er der til gengæld rådet bod på med den nye bog, hvis kulørte sider er rigt udstyrede med baggrundsinformation og historie ... Løb og køb." (Ole Damgaard)

Troldspejlets Jakob Stegelmann har givet følgende interviews i forbindelse med udgivelsen:

> 24.dk: Fyrste i nørdernes rige
> Søndagsavisen: Vild med at være en nørd
> Urban: Hvorfor kun leve et liv, når man kan lege sig til flere?
> P1 Faglitteratur: Troldspejlet er Danmarks næstældste tv-program

Og jeg sludrer en halv time om bogen og Troldspejlet som fænomen i Universitetsradioens filmprogram:
> Nosferatu 21.10.2010: Til Biddet - om Troldspejlet

Kommer snart på Bries Blog-O-Rama: Ekstra interviewbidder med Jakob Stegelmann fra bogens kapitel "Bag Troldspejlet"!

4 kommentarer:

 1. Kan jeg købe bogen via dig?
  Vh. Peter Hartung telefon 24214813

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Peter, jeg har stadig ganske få resteksemplarer tilbage af Troldspejlsbogen og skal gerne lægge et til side. Jeg sender en direkte besked til dig med videre oplysninger.
   Mvh Brian Iskov

   Slet
 2. Hej Brian,
  Det var helt gået min næse forbi, at denne bog var udkommet. Du har vel ikke stadigvæk nogen på lager til salg ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rasmus, jeg har ikke flere eksemplarer tilbage, men Stegelmanden burde stadig have et par liggende. Prøv at skrive til ham på https://www.facebook.com/jakobstegelmann/
   mvh Brian

   Slet