søndag den 11. april 2010

20 år med Twin Peaks - dag 2: Parodierne

"Harry, last night I had a dream about a hairless mouse with a pitchfork singing a song about caves ..."

Den 8. april 1990 blændede ABC op for premieren på Mark Frost og David Lynchs serie "Twin Peaks", og tv blev aldrig det samme igen.

Denne uge fejrer BRIES BLOG-O-RAMA seriens 20 års jubilæum med nostalgiske nørderier, obskure parodier, reportage fra det virkelige Twin Peaks, forlængst glemt merchandise og et interview med David Lynch!

I dag gælder det Twin Peaks-parodierne, som der sandt for dyden ikke findes mange (gode) af. Af de tegnede eksempler, jeg har fundet frem, er den ene endda så esoterisk, at jeg selv har været med til at lave den ...



TWIN PIES (1993)
Trykt i HIP nr. 4, 14. årg.
Tekst og tegning © Brian Iskov m.fl.

Originalmaterialet til første halvdel af denne studentikose parodi er tilsyneladende gået tabt, og godt det samme, for de to åbningssider var sgu ret sølle. Det surrealistiske mareridt, som indleder del to, foreligger af uforklarlige årsager også i en engelsk version. Andre tegnede kævlekvinden, sheriffen og indianeren, mens jeg selv tog mig kærligt af bl.a. "Dalle Cooper" og "Lousy Moron". Desuden medvirkede "James Førlig", "Aldrig Horny" og "Josie Pakæsel". Jep, det er sofistikeret humor.



As a courtesy to our international readers: An excerpt of the extremely rare "Twin Pies" parody (1993) in English!




TWIN FREAKS (1992)
Trykt i Wrapped in Plastic Vol. 1 #1
Tekst af Todd Camp, Michael H. Price. Tegninger af Todd Camp.

Denne maniske, MAD-inspirerede parodi kunne læses i det allerførste nummer af det legendariske Peaks-fanzine "Wrapped in Plastic", som udkom fra 1992 til 2005. "Twin Freaks" findes desuden optrykt i samlingen "Michael H. Price's Aw-Shucks Suspense Stories" (1998) fra Shel-Tone Comics. 

All rights © 1992 Cremo Studios.



SATURDAY NIGHT LIVE (1990)
Sendt 29. september 1990 på NBC

Mellem 1. og 2. sæson af "Twin Peaks" optrådte Kyle MacLachlan som gæstevært i comedyshowet "Saturday Night Live", hvor han naturligvis fik lejlighed til at spoofe sin agent Cooper-figur i denne tilsyneladende hastigt indstuderede sketch.
En af SNL's datidige forfattere, den senere talkshowvært Conan O'Brien, kan skimtes som "betjent Andy", mens Mike Myers' cameo som den dansende dværg næsten får os til at tilgive ham for "The Love Guru".
Klippet er inkluderet på dvd-udgivelsen "Twin Peaks Definitive Gold Box Edition" (2007).


> 20 år med Twin Peaks: De andre dage

Ingen kommentarer:

Send en kommentar