onsdag den 22. december 2010

Troldspejlsbogens julekalender 22: Så er der fraklip!

< 21. december: Jakob Stegelmann om at begå fejl – samt nyt om 2. oplag af bogen

I DAG: Troldspejlet "anmelder" Borgen og Quizmonsterets spillefilm

Som de ældste Troldspejlsfans vil huske, bød Jakob Stegelmann oprindelig seerne velkommen i en kulisse, som forestillede en dunkel ridderborg:

Læs mere om ridderborgen i "Jakob Stegelmanns Troldspejlet – 
Den store Troldspejlsbog" fra Forlaget Carlsen.

Derfor bør det måske heller ikke undre, at Jakob i nedenstående klip fra sommeren 2010 udtrykker skuffelse over DR1's "Borgen". Der er alt for få kampscener, lyder det i Troldspejlets anmeldelse, hvor også styresystemet får kritik: Det er som om, at figurerne i handlingen slet ikke lystrer spillerens kommandoer ...Men "Borgen" er selvfølgelig hverken et computerspil eller en middelalderlig saga, og indslaget har da heller aldrig været vist i Troldspejlet.

Historien bag den interne joke er såmænd, at Jakob Stegelmann gik med på at fingere en anmeldelse, da holdet bag "Borgen" fejrede deres færdiggørelse af seriens første sæson med en lukket fest. Klippet blev produceret til samme lejlighed og har ikke været set uden for DR-Byens mure – før i dag!

Jakob har tidligere begået et lignende gag, da han præsenterede traileren til Quizmonsterets (ikke-eksisterende) spillefilmsdebut og gav filmen en uvanlig hård medfart: "Quizmonstret er nok det tammeste og mest talentløse monster, der nogensinde har levet!"Også dette fraklip er ment som en indforstået vits. I dette tilfælde er hilsenen møntet på den mand, der gemmer sig inde i Quizmonstret: Han hedder Andreas Nederland og er til daglig journalist på Troldspejlets redaktion!

> 23. december: Jakob Stegelmann om faldgruberne ved at være fanatisk nørd

Ingen kommentarer:

Send en kommentar