søndag den 20. december 2015

25 år med TV 2's julekalendere: "CWC World" (2003)

TV 2's julekalendere kan i år fejre 25-års jubilæum. Fra 30. november til 24. december går Bries Blog-O-Rama bag om samtlige af de egenproducerede tv-julekalendere, som TV 2 har sendt på hovedkanalen fra 1990 til 2015.

> I GÅR: "Jesus & Josefine" (familiejulekalender, 2003)

I 2003 kundgjorde lokalstationen ”CWC/Canal Wild Card”, der leverede voksenjulekalenderen af samme navn til TV 2 i 2001, at de ville "crashe in on TV 2" for at sende "direkte/live worldwide" fra egen satellit.

Satellitopsendelsen skulle finde sted fra taget af Radisson SAS-hotellet på Amager den 25. november. Pressen var indbudt til den store begivenhed, som ikke overraskende var forfulgt af tekniske ”uheld”.

Viggo Sommer i "CWC World" (2003) | Foto: Steen Linde/TV 2

Til pressemødet fortalte stationsleder Finn Nissen (Viggo Sommer), at han havde været på skærmtræningskursus siden 2001, og introducerede sin medværtinde Pia (Carsten Knudsen), der skulle tilføje stationen ”et nykvindeligt sus/pust”.

Desuden lancerede Regnar Worm (Uffe Rørbæk Madsen) en ”epokegørende og nyskabende tv-nyhed”, Regnar Worm-pinden, der ville ”sætte skelsættende spor i tv/broadcastmiljøer over hele verden”. Den ”til lejligheden nyudviklede markeringspind” medvirkede i en serie rejseindslag, hvor Worm fulgte i fædrelandsdigteren Jeronimus Poulsens fodspor til bl.a. Vadehavet og et hospital i Lübeck.

”Det er ikke uden udpræget stolthed/med knaldhamrende gode visioner, vi her lancerer en ny storsatsning, som sammen med mange andre storsatsninger/tiltag vil være med til at erobre/vinde markedsandele for CWC World, samt sætte en skælsættende dagsorden inden for tidens trend/setting,” udtalte Finn Nissen om Regnar Worm-pinden i det pressemateriale, der blev sendt ud inden premieren på ”CWC World”.

Fra TV 2's pressemateriale til "CWC World" (2003)

Hele arrangementet var selvfølgelig en detaljeret joke, der lagde op til De Nattergales tredje voksenjulekalender på TV 2. ”CWC World” opdaterede den tåkrummende lokal-tv-parodi fra ”CWC/Canal Wild Card” (2001) til et lige så anstrengt ”globalt” showformat. Stationens forsøg på at tækkes et ”worldwide” publikum inkluderede også en amerikansk tv-serie, ”X-MAS LAW”, som CWC havde købt af en tysk søsterkanal, Deutsche Welt, og oversat til ”Juleadvokaterne”.

De Nattergale, bestående af Viggo Sommer, Carsten Knudsen og Uffe Rørbæk Madsen, spillede endnu en gang alle roller i julekalenderen, inklusive et seks mand stort jingleorkester, der bidrog til den ”prægtige/professionelle stemning/stil i CWC-studiet”.


Fra TV 2's pressemateriale til "CWC World" (2003)

”Der var slem tavshed de første fire, fem dage, vi var på [med "CWC/Canal Wild Card" i 2001]. Folk skulle lige finde ud af, hvad det egentlig var, vi lavede. Denne gang vil de sidde klar til at bedømme os fra dag ét. Det er både godt og skidt,” sagde Viggo Sommer til Berlingske Tidende 30.11.2003.

”CWC World” fik desværre aldrig julometeret op at ringe hos familien Danmark. TV 2's voksenjulekalender 2003 endte som en af genrens få, om end milde skuffelser. Det er også den sidste voksenjulekalender, TV 2 har produceret til dato.

”Det er meget dyrt at producere både familie- og voksenkalendere,” udtalte TV 2's programchef Bo Damgaard til Berlingske Tidende i 2003, hvor han meddelte, at TV 2 ikke ville få råd til at lave flere voksenkalendere fremover. I stedet greb konkurrenten bolden og stak af med den. Fra og med Anders Matthesens ”Jul på Vesterbro” fra samme år (2003) overtog DR produktionen af danske voksenjulekalendere, som lige siden har været et mere eller mindre fast indslag på DR2 i december måned.Bonusinfo:

”CWC World” er udgivet på dvd i ”The Jule Boks”, der også indeholder De Nattergales to foregående voksenjulekalendere for TV 2, ”The Julekalender” (1991) og ”CWC/Canal Wild Card” (2001).

CWC World (TV 2 2003)
Sendetidspunkt: 20.35.
Produktionsselskab: Saks Film.
Tilrettelæggelse og instruktion: Uffe Rørbæk, Viggo Sommer, Hans-Erik Saks.
Med De Nattergale (Viggo Sommer, Uffe Rørbæk Madsen, Carsten Knudsen).

> I MORGEN: "Jul i Valhal" (familiejulekalender, 2005)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar